Zorgeloze mobiliteit

Zorgeloze mobiliteit voor alles en iedereen… Dat betekent dat alle Groningers betaalbaar, veilig, makkelijk én gezond kunnen bewegen in Stad en Ommeland. Dat betekent ook dat we rekening houden met thema’s als duurzaamheid, leefbaarheid en een wereld die continu verandert.

Mobiliteit loopt als een rode draad door ons maatschappelijke leven. Het zorgt voor verbinding. Bijvoorbeeld met mensen onderling, de school, het theater, de huisarts, het voetbalveld, de supermarkt en ga zo maar door. Hoe ziet dat leven er over tien of twintig jaar uit? Wordt digitaal werken de norm? Doen we zelf nog boodschappen? Hebben we allemaal nog een eigen auto voor de deur? En wat gebeurt er als de gemiddelde leeftijd in de provincie een stuk hoger ligt dan nu? 

Richting geven aan morgen

Het Programma Mobiliteit van de provincie Groningen geeft richting aan de uitdagingen van morgen en de rol van mobiliteit hierin. Hierbij gaan we niet uit van soorten vervoer zoals fiets, bus of trein. We kiezen voor één visie waarmee bewegen in Stad en Ommeland verder gaat dan reizen van A naar B.

Programma Mobiliteit en Uitvoeringsprogramma zijn klaar

Het Programma Mobiliteit is, met input van veel partijen, klaar. Het volledige document je lezen op de pagina 'Programma Mobiliteit'. Hier vind je ook het bijhorende Uitvoeringsprogramma met concrete acties en projecten die bijdragen aan zorgeloze mobiliteit.